Oradea: lucrările de modernizare a străzii Americii din cartierul Tokai au început. Investiție de 1.4 milioane lei

Lucrările pentru modernizarea străzii Americii din cartierul Tokai situat în municipiul Oradea au început. Valoarea acestora este de 1.475.549 lei, fără TVA.

„Dacă până acum această stradă era doar la nivel de pietruire slabă, fără trotuare și cu elemente necorespunzătoare de scurgere a apelor, în urma lucrărilor de modernizare care se desfășoară aici, aceasta va avea carosabil și trotuare noi, precum și canalizare pluvială. Prin această lucrare se va asigura un trafic rutier în condiții crescute de siguranță și confort, se asigură posibilitatea de acces, în condiții optime, a mijloacelor de intervenție rapidă în caz de nevoie (pompieri, salvare, poliția etc.).

În cadrul șantierului se execută terasamente, ziduri de sprijin, lucrări de asfaltare, consolidarea rampelor, amenajarea de trotuare și accese la proprietăți. În ceea ce privește colectarea apelor pluviale, aceasta se va face prin gurile de scurgere proiectate la marginea carosabilului. În total se vor realiza 37 de accese la proprietăți, suprafața acestora fiind de 616 mp. De asemenea, în lungul străzii proiectate s-a prevăzut amenajarea de spații verzi între partea carosabilă, trotuarele proiectate sau între trotuare și limitele de proprietate. Amenajarea spațiilor verzi presupune așternerea unui strat de pământ vegetal de o grosime de 30 cm”, transmite serviciul de comunicare al administrației locale din Oradea.

Sursa: Primăria Oradea

Leave a Comment