Oradea: lucrările la Piațeta Nufărul au ajuns la 80%. Investiție de peste 6.7 milioane lei

Paul

Primăria Oradea a transmis că lucrările la Piațeta Nufărul avansează, stadiul de realizare a proiectului ajungând la 80%. Investiția este în valoare de 6.756.844 lei, fără TVA, iar aceasta este inclusă în obiectivul „Mobilitate policentrică în Municipiul Oradea – coridor Magnolia, Cazaban, Nufărului”, fiind finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

„Până în prezent au fost efectuate lucrări de terasamente, lucrări de infrastructură, realizarea instalațiilor electrice, alimentare cu apă, irigații și canalizări, instalarea de borduri, rigole, pavaje, lucrări de construcții strat suport din beton, amenajarea zonelor verzi, lucrări pentru amenajarea locurilor de joacă, platforme cu structură metalică, corpuri iluminat, stâlpi iluminat drepți, instalare stație biciclete, instalare mobilier urban, instalare infopoint și panouri info.

În perioada următoare va avea loc amenajarea spațiilor verzi, plantări, finalizare platforme cu structură metalică placate cu lemn, instalare bolarzi, amenajare locuri de joacă, instalare stâlpi de iluminat curbați”, precizează primăria Oradea.

„În incinta pieței se vor amenaja 8 platforme de lemn, cu rol de odihnă. Suprafața cumulată a acestora este de aprox. 230 mp.

De asemenea, se vor însămânța 480 mp de gazon nou, din totalul de 2050 mp de spațiu plantat.

Intervenția propusă urmărește o reconfigurare a pieței pentru a permite accesul facil al pietonilor și al bicicletelor, redarea trotuarelor circulației pietonale, eliminarea pe cât posibil a barierelor arhitecturale, realizarea unui ambient plăcut și contemporan, prin amenajarea spațiilor verzi”, adaugă serviciul de comunicare al administrației locale din municipiul Oradea.

Sursa: Primăria Oradea

Distribuie articolul