Oradea: peste 19 milioane de lei pentru sistemul de management al deșeurilor

Paul

Primăria Oradea, condusă de către primarul liberal Florin Birta, a anunțat faptul că proiectul „Dezvoltare, modernizare și completare a sistemului de management integrat al deșeurilor municipale la nivelul municipiului Oradea” a fost acceptat spre finanțare. Valoarea acestuia este de 19.412.063,75 lei, contribuția primăriei fiind de 5.883.438,75 lei.

„Prin acest proiect, municipiul Oradea a optat pentru 275 de insule ecologice supraterane încasetate cu 5 containere de câte 1,1 mc pentru toate fracțiile – biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic și metal, hârtie și carton. Insulele vor fi așezate pe amplasamente gata pregătite pentru instalare și fiecare insulă va deservi la minimum 200 de locuitori, cu acces asigurat pe bază de cartelă electronică.

Noile containere vor fi amplasate în toate cartierele din oraș și vor fi protejate anti-vandalism precum și împotriva accesului neautorizat, fiind dotate cu acces digitalizat pentru persoanele fizice arondate.

Proiectul va contribui la atingerea țintei de creștere a gradului de pregătire pentru reutilizare și reciclare a 50% din cantitatea totală de deșeuri municipale generate până în anul 2025, recomandat de U.E.”, transmite primăria municipalității.

„Investiția conduce la dezvoltarea unui management al deșeurilor eficient, prin suplimentarea de colectare separată față de cea existentă în prezent pentru reutilizarea și valorificarea deșeurilor.

La nivelul municipiului Oradea, serviciul de salubrizare cuprinde 945 de puncte de colectare din care:  823  incinte tip țarcuri metalice, 98 de incinte tip dulapuri, 11 platforme modulare pentru colectare selectivă (3 fracții) și 13 incinte subterane”, adaugă administrația locală din Oradea.

Sursa: Primăria Oradea, site oficial

Distribuie articolul