Oradea: peste 3 milioane de lei pentru modernizarea străzilor din cartierele Grigorescu și Tineretului

Paul

Primăria Oradea a început derularea lucrărilor de modernizare a mai multor străzi din oraș. În momentul de față se lucrează la străzile din cartierul Tineretului și Grigorescu.

„Pe străzile Virgil Maxim și Denis Diderot (cartier Tineretului) se vor executa lucrări la rețeaua de canalizare pluvială, precum și lucrări de decopertare în vederea așternerii stratului de fundare. Totodată, pe ambele părți ale străzilor au fost proiectate trotuare pietonale.

Lungimea străzii Virgil Maxim este de aproximativ 325 de metri, cu o lățime de 6 metri. Valoarea lucrărilor este de 639.370,22 de lei (fără TVA), iar durata de execuție este de o lună.

În ce privește strada Denis Diderot, lungimea acesteia este de  aproximativ 850 de metri, cu o lățime de 6 metri. Valoarea lucrărilor este de 1.814.505,03 lei (fără TVA), iar termenul de execuție este de 4 luni”, transmite Primăria Municipalității.

„Date fiind condițiile meteo favorabile din această perioadă, au demarat lucrările pe mai multe străzi din oraș. Modernizarea infrastructurii rutiere la nivelul municipiului reprezintă o prioritate pentru admnistrația locală și în acest an, astfel că ne dorim să asfaltăm cât mai multe străzi”, a precizat viceprimarul Marcel Dragoș.

„În cartierul Grigorescu se lucrează pe strada Boda Oszkár, care are o lungime de aproximativ 255 de metri și o lățime de 6 metri. În primă fază se execută lucrări la rețeaua de canalizare pluvială, după care se va trece la executarea lucrărilor de decopertare în vederea așternerii stratului de fundare. Strada va avea trotuare pe ambele laturi, iar colectarea apelor pe suprafața părților carosabile și a trotuarelor este asigurată de pantele transversale și longitudinale spre gurile de scurgere proiectate.

Valoarea lucrărilor este de 598.811 de lei (fără TVA), iar termenul de execuție este de 4 luni”, adaugă Primăria Oradea.

Sursa: Primăria Oradea, site oficial

Distribuie articolul