Oradea: peste 6 milioane de lei pentru construirea unui parc în cartierul Grigorescu

Consilierii locali ai municipiului Oradea au aprobat, în cadrul ședinței Consiliului Local, studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici rezultați și coridorul de expropiere pentru construirea unui parc în cartierul Grigorescu. Acesta își propune să formeze o zonă verde de agrement și sport, acesta fiind amenajat pe un teren de 6.540 mp, fiind inclus în proiectul public Oradea – Oraș Verde 2020-2030, transmite administrația locală a orașului. Valoarea totală a lucrărilor este de 6.191.922, fără TVA.

„Vom intra în perioada următoare în negocieri cu proprietarii acelor terenuri pentru a le cumpăra. Important de adăugat este faptul că pe acele terenuri nu se află nicio construcție, iar dacă nu vom reuși să ne înțelegem din punct de vedere al prețului, atunci vom folosi procedura de expropriere pentru realizarea parcului”, a precizat primarul Florin Birta.

„În parc vor fi amplasate bănci cu spătar și mese, coșuri de gunoi, suporturi pentru biciclete și o cișmea stradală. Sistemul de iluminat public va fi prevăzut cu aparate echipate cu componente de comunicație ce permit programarea acestora pentru funcționarea pe diferite nivele de putere și pe intervale orare. De asemenea va fi implementat un sistem de monitorizare și control centralizat, unele corpuri fiind dotate cu camere de luat vederi 360o.

Pe suprafața studiată se vor planta 84 de arbori foioși și rășinoși, cca. 250 de arbuști  și 1.496 plante perene și ierburi de diverse varietăți. Peluzele din trifoi Nanissimo(3.250 mp) vor fi udate prin sistem de irigație prin aspersiune, iar mixurile de plante prin picurare. În vederea reducerii consumului de apă de la rețea, a fost prevăzut un puț forat care să deservească atât sistemul de irigație al parcului, cât și alimentarea complexului de joacă cu apă”, adaugă primăria Oradea.

Sursa: Primăria Oradea, site oficial

Leave a Comment