Oradea: primarul Florin Birta a vizitat trei obiective importante care vor fi finalizate în toamnă – creșa mare din cartierul Nufărul, bazinul de înot din Ioșia și noua sală de sport a Școala Gimnazială nr. 16

Trei obiective importante din Oradea, finanțate de guvernul condus de Nicolae Ionel Ciucă, prin Compania Națională de Investiții, au fost vizitate de edilul Florin Birta. Acestea sunt creșa mare din cartierul Nufărul, bazinul de înot din Ioșia și noua sală de sport din Școala Gimnazială nr. 16.

„La creșa mare de pe str. Ion Irimescu, din cartierul Nufărul, lucrările au avansat vizibil și există toate șansele să fie dată în folosință din toamna acestui an. Va fi o clădire eficientă din punct de vedere energetic, cu panouri solare și fotovoltaice, consumul de energie urmând să fie redus cu 65%.

În Ioșia, lucrările la bazinul de înot sunt în întârziere, întrucât Primăria Oradea, în calitate de beneficiar, a solicitat schimbarea sistemului standard de încălzire, care ar fi fost pe gaz, cu cel pe termoficare, dar constructorul a dat asigurări că investiția va fi gata în această toamnă.

Au început lucrările la o nouă sală de sport care va fi ridicată în curtea Școlii Gimnaziale nr.16, ce va fi realizată pe un nivel înalt, cu zonă de vestiare, de primire și tribune cu 102 locuri. Copiii vor putea practica aici baschet, tenis, volei, minifotbal și alte sporturi menite să-I dezvolte armonios”, transmite Florin Birta.

Proiecte în valoare de 63 milioane lei pentru eficiența energetică a clădirilor și modernizarea flotei de tramvai din Oradea

Administrația locală liberală a municipiului Oradea a primit finanțare pentru 10 proiecte care vizează eficiența energetică a clădirilor, dar și modernizarea flotei de tramvai a orașului.

„Am semnat încă 10 contracte de finanțare prin PNRR, ajungând deja la 37 de proiecte a căror valoare depășește 102 milioane de euro.

Nouă dintre aceste obiective vizează unități de învățământ și au în vedere creșterea eficienței energetice, reabilitare termică, înlocuirea tâmplăriei, instalații termice și electrice eficiente din punct de vedere energetic, precum și gestionarea inteligentă a energiei.

Cel de-al 10-lea proiect prevede achiziționarea a încă două tramvaie noi care vor corespunde normelor europene cu privire la zgomot și vor asigura confortul călătorilor”, precizează edilul liberal.

Sursa: Florin Birta

Citește și Bihor: proiecte în valoare de peste 90 milioane euro pentru dezvoltarea municipiului Oradea

Leave a Comment