Oradea: Șase proiecte au fost depuse pentru execuția Centrului intermodal

Paul

Pentru execuția lucrărilor la viitorul Centru intermodal din Oradea s-au depus șase oferte. Acest Centru o să aibă acces la transportul rutier și feroviar în zona Gării CFR din Episcopia Bihor, informează Primăria Municipalității. De asemenea, valoarea achiziției este de 54.186.266 lei fără TVA.

Primăria Oradea transmite: „Proiectul este în evaluare, fiind depus spre finanțare prin Programul Operațional Infrastructură Mare, Axa prioritară 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient.

Proiectul este în evaluare, fiind depus spre finanțare prin Programul Operațional Infrastructură Mare, Axa prioritară 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient.

Municipiul Oradea va deveni un hub pentru transportul de mărfuri, fiind situat în apropiere de Autostrada Transilvania și drumul expres Oradea-Arad, iar calea ferată Cluj – Napoca – Oradea – Episcopia Bihor va fi electrificată. Centrul intermodal va fi conectat printr-un drum de legătură la E60/DN1. Prin implementarea proiectului zona va deveni un puternic nucleu economic la nivelul întregii regiuni Nord-Vest.”

De asemenea, Primăria Municipalității subliniază faptul că: „Acest proiect are un rol cheie pentru transportul de mărfuri din Oradea și județul Bihor și va asigura transferul mărfurilor în relație cu statele din vestul Europei, dar și cu alte zone din România. Transportul de mărfuri feroviar este mult mai puțin poluant și mai ieftin, fiind încurajat la nivel european în raport cu transportul rutier. Totodată, acest proiect contribuie la creșterea competitivității economice a companiilor din Oradea și județul Bihor, deoarece costurile cu transportul mărfurilor vor scădea ca urmare a construirii acestei facilități.”

Sursa: Primăria Oradea, site oficial

Distribuie articolul