Noi fonduri pentru dezvoltarea orașului Oravița

Paul

Administrația liberală din orașul Oravița a reușit să accesez fonduri pentru un nou proiect. Acesta este intitulat: „Construire de locuințe nZEB de serviciu pentru specialiștii din sănătate și învățământ”. Valoarea proiectului este de 4.336.209,52 de lei, iar fondurile au fost accesate de administrația locală de pe Valea Carașului prin PNRR – Componenta Fondul Local.

Chiar după ce Reșița a reușit să acceseze fonduri pentru proiectele sale, Oravița a reușit să facă același lucru

Edilul orașului Oravița declară: „Mă bucură că Oravița și Reșița primesc finanțare pentru construirea de locuințe de serviciu pentru specialiștii din sănătate și învățământ. Finanțarea este aproximativ aceeași, Reșița primind cu 200.000 de lei mai mult. Ne-am dorit să oferim facilități pentru tinerii specialiști din sănătate și învățământ, pentru că avem medici buni la spital, și vrem să-i ținem aproape de noi, dar și tineri profesori care fac naveta și care interacționează foarte bine cu elevii, și mă gândesc că ar fi păcat să-i pierdem. Poate dacă le creăm aceste facilități nu vor mai dori să profeseze în alte părți și vor rămâne printre noi.”

Tot în această lună, primarul Oraviței Dumitru Ursu a semnat la București cu același minister un contract în valoare de 56 de milioane de lei. Acest contract o să fie destinat pentru eficientizarea energetică a mai multor blocuri de locuințe din oraș, proiect câștigat pe Programul Național de Redresare și Reziliență – Componenta Valul Renovării.

Administrațiile liberale modernizează România!

Distribuie articolul