Parlament: amendamentele deputaților Mara Calista și Dumitru Rujan au fost promulgate

Paul

În primele zile ale Anului Nou 2023, Președintele României a semnat Decretul pentru promulgarea Legii privind susținerea procesului de dezinstituționalizare a persoanelor adulte cu dizabilități şi aplicarea unor măsuri de accelerare a acestuia şi de prevenire a instituționalizării, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

 „Legea respectivă cuprinde și amendamentele pe care le-am depus alături de colega mea Mara Calista, prin care oferim ajutorul necesar grupurilor vulnerabile formate din persoane cu dizabilităţi (autism, sindrom Down, afecţiuni locomotorii sau alte afecţiuni) pentru a le creşte calitatea vieţii şi parcursul pe care îl fac în vederea recuperării.”, a explicat deputatul liberal, Dumitru Rujan.

Odată cu intrarea în vigoare a acestei legi, se vor deconta sesiunile de kinetoterapie, 12 sesiuni anuale pentru persoanele cu handicap grav şi 6 sesiuni pe an pentru persoanele cu handicap accentuat.

„Venim cu măsuri concrete, cu sprijin financiar pentru cei care au nevoie de asta. Și pe viitor voi susţine măsurile prin care vom creşte nivelul de trai al persoanelor cu dizabilităţi.”, subliniază parlamentarul cărășean.

Sursa: Comunicat de presă PNL Caraș-Severin

Distribuie articolul