Parlament: ședință comună a Comisiilor Juridice din cadrul Senatului României și a Parlamentului Republicii Moldova

La Pitești, județul Argeș, a avut loc ședința comună a Comisiilor Juridice din cadrul Senatului României și a Parlamentului Republicii Moldova. Au participat: Președintele a.i. al Senatului României, Alina Gorghiu; președintele Comisiei juridice din Senatul României, Cristian Niculescu Tâgârlaș; președintele Comisiei juridice din Moldova, Olesea Stamate; vicepreședintele Uniunii Avocaților, senatorul Daniel Fenechiu.

Alina Gorghiu: „Pe agenda zilei, teme foarte importante, inclusiv educația juridică în școală și compatibilizarea profesiilor juridice din România și Republica Moldova!

Motiv pentru care m-am referit și la un subiect foarte drag mie. Și despre care am primit foarte multe întrebări de la mai toți tinerii care au venit la Senat: votul la 16 ani. Pentru asta este nevoie de educație juridică în școli. Ca tinerii să știe cum funcționează statul român, care sunt instituțiile cheie, ce e cu Constituția, cu drepturile și libertățile lor! Și mă bucur că 67 de avocați din județul Argeș au mers în școlile din Argeș să îi ajute pe elevi cu cultura juridică.”

Cristian Niculescu Tâgârlaș: „Pe lângă președinte al Comisiei juridice din Senat și avocat, sunt în primul rând un român care recunoaște nevoia unei colaborări stabile cu Republica Moldova și un profesionist care vrea să ofere acces tinerilor la resurse educaționale din domeniul juridic. Pentru a atinge aceste obiective este nevoie ca România să adopte un serviciu public eficient și predictibil pentru mediul de afaceri, instrumente legislative eficiente pentru instruirea magistraților și o legislație în acord cu recomandările europene.”

Daniel Fenechiu: „Sesiunea a fost încheiată cu semnarea unei Rezoluții Comune între cele două Comisii Juridice prezente, având ca obiect sprijinul exprimat de România în susținerea Republicii Moldova în parcursul de integrare europeană.

România și-a exprimat și continuă să sublinieze susținerea fermă pentru dezvoltarea Republicii Moldova și recunoașterea sa ca membru al Uniunii Europene.”

Sursa: Alina Gorghiu, Facebook / Daniel Fenechiu, Facebook / Cristian Niculescu Tâgârlaș, Facebook

Leave a Comment