Parlamentarii liberali au inițiat o propunere legistlativă privind sistemul de pensii publice pentru persoanele afectate de poluare

Parlamentarii liberali Florin-Alexandru Alexe, Cristian Niculescu Țâgârlaș și Călin Bota au inițiat o propunere legistlativă pentru modificarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Aceasta a primit aprobarea Comisiei juridice din Senatul României. Obiectivul acesteia este de a reduce vârsta de pensionare a persoanelor afectate de poluare din localitățile maramureșene.

„Persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zone afectate de poluare, respectiv în localităţile Cicârlău, Desești, Satulung, Șișești, Remetea Chioarului și Copalnic Mănăștur, precum şi pe o rază de 8 km în jurul acestora, vor beneficia de o reducere a vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare.

Oamenii care au muncit o viață întreagă au nevoie de atenția și de respectul nostru. Facem toate demersurile necesare pentru ca seniorii din Maramureș să se simtă apreciați și protejați”, transmite Florin Alexe.

„Seniorii merită toată recunoștința noastră, pentru că au pus umărul la construirea României, iar astăzi trebuie să venim în sprijinul lor, cu măsuri care le să facă viața mai ușoară”, adaugă Cristian Niculescu Țâgârlaș.

Sursa: Florin-Alexandru Alexe / Cristian Niculescu Țâgârlaș

Leave a Comment