Parlamentarii PNL Maramureș au votat propunerea legislativă privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap

Deputații Florin Alexandru Alexe și Călin Bota, împreună cu senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș, au votat cu unanimitate de voturi în plenul Senatului României propunerea legislativă inițiată pentru modificarea Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

„Prin această inițiativă am eliminat disfunctionalitățile și revenim la forma inițială a textului legal, având în vedere incapacitatea mai multor unități administrativ-teritoriale de a asigura continuitatea plății salariilor către însoțitorii persoanelor vulnerabile.”, transmite Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL.

„Legea prevede suportarea în proporție de 100% a salariului asistenților din bugetul de stat, în condițiile în care până în prezent plata se făcea în proporție de 90% din bugetul de stat și 10% din bugetul local.” precizează Florin Alexandru Alexe, deputat PNL.

Sursa: Facebook Cristian Niculescu Țâgârlaș / Facebook Florin Alexandru Alexe

Leave a Comment