Participarea Președintelui României, Klaus Iohannis, la evenimentul Schimbări climatice și dezvoltare: perspective pentru România

Media PNL

Presedintele Klaus lohannis a găzduit la Palatul Cotroceni, evenimentul intitulat “Schimbări climatice si dezvoltare: perspective pentru România”.

Această intâlnire a fost prilejuită de lansarea Raportului de Țară privind Clima si Dezvoltarea, realizat de Banca Mondială in colaborare cu Administrația Prezidențială și cu Guvernul României.

Am găzduit astăzi, la Palatul Cotroceni, evenimentul „Schimbări climatice și dezvoltare: perspective pentru România”, prilejuit de lansarea Raportului de Țară privind Clima și Dezvoltarea, elaborat de Banca Mondială în colaborare cu Administrația Prezidențială și cu Guvernul României.

Efectele schimbărilor climatice devin tot mai acute pentru români, fie că vorbim de valuri de căldură care afectează sănătatea, de secetă cu impact negativ în economie sau de furtuni violente care distrug bunuri și pun în pericol vieți. Răspundem deja acestor provocări climatice inclusiv prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Efortul național de combatere a schimbărilor climatice și a consecințelor acestora, precum și tranziția ordonată și echitabilă către o economie cu emisii reduse necesită o colaborare solidă între instituțiile statului, astfel încât să existe beneficii pentru toți cetățenii, fără a se accentua inegalitățile sociale și economice între regiuni sau între zonele urbane și rurale.

Pentru a gestiona eficient schimbările climatice, este nevoie de un pact transpartinic care să asigure angajamentul și continuitatea în atingerea obiectivelor climatice pe termen mediu și lung.” a declarat Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul