Partidul Acțiune și Solidaritate a fost primit în familia popularilor europeni

Media PNL

Partidul președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, face parte oficial din cadrul Partidului Popular European. Anunțul a fost făcut de către Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan.

“Tocmai am votat, în Adunarea Politică a Partidului Popular European – EPP – European People’s Party (PPE), să promovăm Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) din Republica Moldova, de la statutul de membru observator, la cel de membru asociat al PPE.

Ca membru asociat al Partidului Popular European, PAS va avea drept de vot în interiorul PPE, va face parte din toate structurile partidului și va putea să participe la deciziile importante ale celei mai mari familii politice europene.”, a declarat Siegfried Mureșan.

PAS, fondat de actuală președintă a Republicii Moldova, Maia Sandu, deține majoritate absolută în Parlamentul de la Chișînău și susține de doi ani o guvernare pro-europeană și pro-reforme. În timpul guvernării PAS, Republica Moldova a obținut statutul de stat candidat la Uniunea Europeană și a implementat reforme importante pentru beneficiul oamenilor, inclusiv în domenii-cheie, precum administrație publică și justiție.

Integrarea Republicii Moldova în instituții și structuri europene avansează. Prin această nouă poziție, vocea Moldovei va fi auzită și mai puternic pe plan european. Rolul mai activ în interiorul PPE va permite PAS să lucreze strâns cu lideri politici din țările Uniunii Europene și să obțînă mai ușor sprijin pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

Sursa: Facebook Siegfried Mureșan

Distribuie articolul