Pasajul Domnești a fost dat în circulație

Eduard Turcu
Sursă foro: Ciprian Ciucu, Facebook
Sursă foro: Ciprian Ciucu, Facebook

Astăzi, 11 noiembrie 2022, Pasajul Domnești a fost deschis traficului și constituie cea de-a doua lucrare de infrastructură rutieră de pe Centura București care a fost dată în folosință traficului, dup Pasajul Mogoșoaia, care a fost fost pus la dispoziția șoferilor începțnd cu toamna trecută.

Anunțul a fost făcut de Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, care a ținut să transmită felicitări Ministerului Transporturilor și, în special, Secretarului de Stat Ionel Scriosteanu care, „de când a venit în minister, a deblocat, a demarat, a împins și monitorizat efectiv lucrările!”

Totodată, Ionel Scriosteanu a precizat că „PNL a reușit deblocarea lucrărilor cu doi ani în urmă, iar de atunci ritmul construcției a evoluat rapid. Acesta este unul dintre rezultatele din teren ale administrației liberale!”

De bunul mers al lucrărilor s-a asigurat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, cu sprijinul Consiliului Județean Ilfov, condus de Hubert Thuma. Reprezentanții autorităților au fost prezenți pe șantier în fiecare săptămână și s-au asigurat că lucrările sunt în grafic.

Sursă foro: Ciprian Ciucu, Facebook

Conform informațiilor, pasajul are o lungime de 530 de metri și are rolul de a asigura fluidizarea traficului rutier la intersecția de pe DNCB. Mai mult decțt atât, acesta are și o componentă pietonală.

Centura București are acum un sens giratoriu suspendat, care va decongestiona traficul rutier din cel mai aglomerat punct de acces în Capitală. Pasajul Domnești este al doilea punct fierbinte de pe harta traficului rutier care ocolește Municipiul București, soluționat prin deschiderea unui pasaj suprateran. Alt rezultat al colaborării secretarului de stat Ionel Scrioșteanu cu președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma a fost Pasajul Mogoșoaia, lucrare finalizată cu 7 luni înainte de termenul stabilit.

sursă: Ciprian Ciucu, Facebook

Distribuie articolul