Pasajul Olteniței – Popești-Leordeni se apropie de inaugurare. Secretarul de Stat Irinel Ionel Scrioșteanu: Au început testele de încercare a suprastructurii pasajului

Pasajul Olteniței – Popești-Leordeni se apropie de finalizare, iar ultimele verificări sunt în desfășurare pentru darea în trafic, estimată cel mai probabil pe 27 mai.

  • Pasajul Olteniței – Popești-Leordeni se apropie de momentul inaugurării, iar testele de încercare au început.
  • Procedurile de pre-recepție și recepție sunt în desfășurare, iar verificările finale sunt în curs pentru darea în trafic.
  • Testele de încercare a suprastructurii pasajului au debutat astăzi, având ca scop evaluarea comportamentului real al structurii în condiții de trafic.

Irinel Ionel Scrioșteanu: Au început testele de încercare a suprastructurii pasajului

„Astăzi au început testele de încercare a suprastructurii pasajului, care reprezintă o metodă de verificare practică, în care se urmărește determinarea comportamentului real al structurii prin încercare”, a declarat Irinel Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Transporturilor.

Testele de încercare ale suprastructurii pasajului sunt realizate în două etape distincte. Prima etapă implică un convoi de 7 vehicule de mare tonaj, fiecare având o greutate de 42 de tone. Aceste vehicule sunt poziționate într-un mod care simulează încărcările frecvente specificate de normele Eurocode, reprezentând astfel o evaluare importantă a capacității de rezistență a pasajului în fața solicitărilor de trafic obișnuite.

A doua etapă a testelor de încercare implică un vehicul care va parcurge pasajul cu o viteză constantă de 30 km/h, trecând peste obstacole preamplasate. Scopul acestor încercări dinamice este de a verifica comportamentul pasajului în fața unor situații reale de trafic și de a se asigura că acesta îndeplinește toate criteriile de siguranță și funcționalitate.

sursă: Irinel Ionel Scrioșteanu, Facebook

Leave a Comment