Pasajul Olteniței – Popești-Leordeni: Secretarul de Stat Irinel Ionel Scrioșteanu a anunțat efectuarea primelor verificări pentru iluminatul public inteligent

Eduard Turcu

Irinel Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Transpoturilor, a anunțat că a avut loc testarea sistemului de iluminat public la Pasajul Olteniței – Popești-Leordeni.

  • Sistemul de iluminat public inteligent de la Pasajul Olteniței – Popești-Leordeni a fost testat cu succes înainte de inaugurare.
  • Toți cei 165 de stâlpi de iluminat și cele 256 de lămpi instalate pe pasaj au fost aprinse și verificate.
  • Sistemul de iluminat reglează automat intensitatea în funcție de trafic, contribuind la economisirea energiei electrice.

Inaugurarea pasajului va avea loc pe 27 mai

În cadrul testului desfășurat, toți cei 165 de stâlpi de iluminat și cele 256 de lămpi instalate pe întregul pasaj au fost aprinse și verificate. Acest sistem de iluminat public folosește tehnologie avansată, reglând automat intensitatea luminii în funcție de trafic, prin intermediul unui sistem de telegestiune. Astfel, se obține o gestionare eficientă a consumului de energie electrică.

„În vederea finalizării ultimelor lucrări necesare pentru darea în trafic a pasajului, în noaptea aceasta, între orele 22:00 – 05:00, dar și mâine seară, 20 mai, între același interval orar, vor fi restricții de circulație dinspre Centura București pe DN4, sensul de mers spre București, pentru așternerea asfaltului”, a spus Irinel Ionel Scrioșteanu.

Pasajul Olteniței – Popești-Leordeni urmează să fie dat în trafic la data de 27 mai, conform declarațiilor făcute de Secretarul de Stat.

sursă: Irinel Ionel Scrioșteanu, Facebook

Distribuie articolul