Pași Importanți către Modernizare: Liberalii din Botoșani obțin fonduri europene pentru extinderea infrastructurii de apă și canalizare în Flămânzi, Darabani și Răchiți

Eduard Turcu

Liberalii din Botoșani obțin fonduri europene pentru extinderea infrastructurii de apă și canalizare în Flămânzi, Darabani și Răchiți.

Costel Șoptică, deputat și președintele PNL Botoșani, a anunțat că Trei Unități Administrativ Teritoriale din Județul Botoșani, conduse de administrații liberale, se află pe lista intermediară de proiecte selectate, în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C1/I1 aferentă Componentei C1 – Managementul apei – Investiția 1 – Extinderea sistemelor de apă și canalizare în aglomerări mai mari de 2000 de locuitori echivalenți, prioritizate prin Planul accelerat de conformare cu directivele europene.

Lista orașelor care vor beneficia de fonduri europene:

  • Orașul Flămânzi, cu o valoare de 40,413,980.84 lei
  • Orașul Darabani, cu o valoare de 27,246,064.19 lei
  • Comună Răchiți, cu o valoare de 5,771,798.80 lei

„Felicitări colegilor liberali din județul Botoșani care au făcut pași importanți către modernizarea infrastructurii locale, reușind să obțină fonduri europene prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Eforturile lor au fost concentrate pe mai multe segmente, dar astăzi vorbim despre extinderea rețelelor de apă și canalizare, o inițiativă vitală pentru îmbunătățirea calității vieții în comunitățile pe care aceștia le reprezintă.

Prin gestionarea eficientă a resurselor și angajamentul pentru accesul la servicii esențiale, colegii primari au reușit să aducă investiții semnificative în infrastructură. Acest demers nu doar că sporește confortul și siguranța locuitorilor, dar are și un impact pozitiv asupra dezvoltării economice locale”, a declarat Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani.

sursă: Costel Șoptică, Facebook

Distribuie articolul