Peste 103 milioane de euro pentru investiții în dezvoltarea capacităților de stocare a energiei electrice

Eduard Turcu

Începând cu 28 noiembrie, se pot depune proiecte pentru obținerea finanțării pentru investiții în dezvoltarea capacităților de stocare a energiei electrice în baterii, a anunțat Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Virgil Popescu: „Se pot depune proiecte pentru obținerea finanțării pentru investiții în dezvoltarea capacităților de stocare a energiei electrice (baterii)”.

„Astăzi am semnat Ordinul pentru aprobarea Schemei de ajutor de stat având ca obiectiv sprijinirea investițiilor în dezvoltarea capacităților de stocare a energiei electrice (baterii) precum și a Ghidului specific – Condiții specifice de accesare a finanțării din fonduri PNRR”, a transmis liberalul.

  • Data și ora începerii depunerii de proiecte: 28 noiembrie 2022 – ora 18.00;
  • Data și ora închiderii depunerii de proiecte: 28 decembrie 2022 – ora 18.00;

Ministrul a mai spus că „ofertele se vor depune prin platforma electronică dedicată PNRR și vor fi finanțate proiecte pentru dezvoltarea de noi capacităţi de stocare a energiei electrice în baterii (instalații noi de stocare a energiei electrice acolo unde nu au existat până în prezent)”.

De asemenea „bugetul total aferent prezentei scheme este echivalentul în lei a sumei de 103.480.000 euro, compus din 79.600.000 euro fonduri europene asigurate prin Mecanismul de Redresare și Reziliență în cadrul PNRR și 23.880.000 euro fonduri naționale prin aplicarea procentului de supracontractare de 30%”.

Puteți regăsi întreaga declarație aici.

Mai multe detalii aici: http://bitly.ws/xdIi.

sursă: Virgil Popescu, Facebook

Distribuie articolul