Peste 2.4 miliarde de lei pentru 37 rame electrice

Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a anunțat faptul că primul tren electric contractat de Statul Român o să ajungă în țară la Centrul de Testări Feroviare de la Fărueni în luna iulie 2023 pentru efectuarea testelor dinamice. Contractul constă în achiziția a 37 rame electrice inter-regionale. Sursa de finanțare este prin fonduri europene nerambursabile, iar valoarea totală este de 2.421.771.878 lei, fără TVA.

„Caracteristicile ramelor electrice sunt următoarele: sunt compuse din 6 vagoane; viteză maximă de circulație de 160 km/h; 351 locuri pe scaune; sistem de semnalizare și siguranță ERTMS nivel 1 și 2; sistem național PZB90; sistem de climatizare; conexiune wi-fi; spații pentru bar/bistro; accesibilitatea persoanelor cu mobilitate redusă; zonă destinată distribuirii automate de bilete și aparate de compostat”, transmite Irinel Scrioșteanu.

„Contractul constă în achiziția a 37 rame electrice inter-regionale de lung parcurs și mentenanța acestora pentru 15 ani, cu posibilitate de extindere la 30 de ani. Investiția se realizează prin intermediul Autorității pentru Reformă Feroviară, autoritatea din subordinea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, responsabilă cu organizarea serviciilor de transport feroviar de călători și achiziția de material rulant necesar pentru îmbunătățirea calității acestora”, adaugă secretarul de stat liberal.

Sursa: Irinel Ionel Scrioșteanu, Facebook

Leave a Comment