Peste 40 de drumuri din Ilfov au fost modernizate și reabilitate

Eduard Turcu
Hubert Thuma
sursă foto: Hubert Thuma

Din octombrie 2020, de când liberalul Hubert Thuma ocupă funcția de președinte al Consiliului Județean Ilfov, și până în septembrie 2022, s-au reabilitat și modernizat 43 de drumuri în județul Ilfov.

Hubert Thuma precizează că este vorba de „drumuri județene, cele mai importante, dar și la străzi și alte sectoare de drum, precum diverse alei și intrări. Alte patru drumuri, și vorbim aici de patru drumuri județene, DJ101 Balotești-Sitaru, DJ100 Otopeni-Tunari, DJ401A Vidra-Domnești, DJ101B, sunt în lucru în acest moment. S-a mai realizat un sens giratoriu, s-a construit o parcare, iar în acest moment este în curs de reabilitare și un pod.”


Președintele CJ Ilfov spune că: „Investițiile în infrastructură sunt extrem de importante. Pentru că, știm bine, drumurile bune se traduc prin bunăstare, dezvoltare economică, mai puține accidente, mai puțin timp petrecut în trafic și mai mult timp cu familia. Ca valoare, vorbim de aproape 180 de milioane de lei, bani investiți în infrastructura rutieră, de când mă aflu la conducerea Consiliului Județean Ilfov.”


În plus, toate drumurile județene din Ilfov sunt acum semnalizate și marcate corespunzător. Liberalul mai preecizează că: „Le-am spus clar colegilor mei: haideți să gândim proiectele astfel încât să acoperim toate nevoile oamenilor. Siguranța cetățenilor în trafic este cea mai importantă și vreau mereu să ținem cont de acest aspect.”


Pe toate cele 32 de drumuri județene din Ilfov, s-au montat parapeți de protecție, s-au pus stâlpișori pe marginea drumurilor, s-au refăcut trecerile de pietoni din apropierea școlilor și grădinițelor, s-au refăcut semnalizarea orizontală și cea verticală acolo unde a fost cazul, s-au schimbat bornele kilometrice deteriorate, s-au realizat lucrări de întreținere a semnalizării rutiere existente.

Distribuie articolul