Piața Unirii din Iași urmează să fie reabilitată și modernizată. Primarul Mihai Chirica: Nu vor fi compromise sub nicio formă activităţile socio-culturale care se desfăşoară în zona respectivă

Mihai Chirica, primarul Iașului, a anunțat că Piața Unirii urmează să fie reabilitată și modernizată. În acest sens, edilul a semnat Ordinul de începere a contractului de proiectare a Pieţei Unirii cu firma Capital Vision din Bucureşti.

Mihai Chirica: „Piaţa Unirii se va face tot mai frumoasă! Săptămâna trecută am semnat Ordinul de începere a contractului de proiectare a Pieţei Unirii cu firma Capital Vision din Bucureşti. În prezent, reabilitarea obiectivului din centrul oraşului este în faza de elaborare a documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie”.

„În documentaţia pe care va trebui să o realizeze, am cerut proiectantului să ţină cont de toate aspectele cultural-istorice ale Pieţei Unirii, atât în ceea ce priveşte pavimentul, mozaicul, ansamblul statuar al Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, dar şi spaţiile verzi. În acelaşi timp, proiectul de reabilitare trebuie să fie unul integral, ca punte de legătură între Pietonalul Lăpuşneanu şi Pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt”, a spus liberalul.

Edilul a precizat că „dintre obiectivele care se vor regăsi în proiectul de reabilitare amintesc refacerea mozaicurilor existente, reabilitarea şi modernizarea celor trei fântâni şi a ansamblului statuar al Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, propunerea unui mobilier urban interactiv care să respecte linia clasică, dar care să aibă în dotare şi facilităţi moderne (wi-fi, jardiniere, bănci cu posibilitatea încărcării dispozitivelor de comunicare alimentate cu panouri solare, iluminat stradal modern etc.)”.

„După reabilitare şi modernizare, Piaţa Unirii îşi va păstra în integralitatea sa caracterul public, cu imposibilitatea înstrăinării vreunui metru pătrat către alte entităţi! Nu vor fi compromise sub nicio formă activităţile socio-culturale care se desfăşoară în zona respectivă. Piaţa Unirii va rămâne un simbol pentru Iaşi şi pentru România”, a transmis Mihai Chirica.

sursă: Mihai Chirica, Facebook

Leave a Comment