Piatra Neamț: 215 mii lei pentru repararea panourilor solare din curțile unităților de învățământ din oraș

Andrei Carabelea, Primarul municipiului Piatra Neamț, a anunțat că au fost expertizat până acum panourile solare din 26 de locații ale unităților de învățământ din oraș și au fost deja reparate o parte dintre ele. Edilul a precizat că bugetul pentru reparații a fost de 215.775 lei, iar lucrările au fost suportate din bugetul local.

Andrei Carabelea: „De-a lungul timpului am primit numeroase sesizări cu privire la panourile solare din curțile unităților de învățământ din oraș. Fie de la cetățeni, care se plângeau că sunt zgomotoase, fie chiar de la reprezentanții școlilor. Aceste panouri au o vechime de aproape 12 ani și în tot acest timp nu au avut parte de reparații”.

Anul trecut au fost expertizate toate panourile existente, la 26 de locații ale unităților de învățământ din oraș și au fost deja reparate o parte dintre ele:

  • Grădiniţa cu program prelungit nr. 5 + Creşa Carpaţi
  • Grădiniţa cu program prelungit nr. 12 + Creşa Dărmăneşti
  • Grădiniţa cu program prelungit nr. 9
  • Grădiniţa cu program prelungit „Floare de Colţ”
  • Cantina de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu”
  • Creșa Precista
  • Grădinița cu program prelungit nr. 8”.

Edilul a spus că „aproape de finalizare, în probe acum, sunt și panourile solare de la Creșa Mărăței și Căminul 3 de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu”. Costurile pentru reparații, în valoare de 215.775 lei, au fost suportate din bugetul local. În orașul nostru se întâmplă lucruri frumoase. Sunt zeci de șantiere care înseamnă modernizare și dezvoltare. Fiecare lucrare reprezintă o cărămidă pentru un viitor mai bun”.

sursă: Andrei Carabelea, Facebook

Leave a Comment