Piatra Neamț: încep lucrările pentru un nou pod peste Cuejdi

Eduard Turcu

În municipiul Piatra Neamț continuă lucrările de modernizare a principaleor artere. Dacă în a doua jumătate a anului trecut au fost realizate demersuri pentru implementarea coridoarelor de mobilitate cu lucrări în zonele Dărmănești, Mărăței și Precista, de această dată a venit rândul desfășurării lucrărilor pentru construirea unui nou pod peste Cuejdi. Astfel, în următoarele trei săptămâni va începe demolarea efectivă a podului actual din acea zonă.

Andrei Carabelea, Primarul municipiului Piatra Neamț: „Vestea bună e că în Piatra-Neamț au loc lucrări de modernizare fără precedent. Vestea mai puțin bună e că pe timpul acestor lucrări trebuie să ne adaptăm la schimbările care apar. În următoarele 5 luni podul rutier de la spital va fi demolat și reconstruit. Am luat această decizie în urma expertizei tehnice: dacă s-ar fi efectuat doar reparații capitale, acestea ar fi prelungit durata de viață la 30 de ani, la costuri comparabile cu construcția unui nou pod, care are o durată de viață de aproximativ 50 de ani. Am ales eficiența în detrimentul confortului: folosim aceiași bani pentru ceva mai durabil și mai sigur”.

„Circulația pe pod se va închide în următoarele 3 săptămâni. Vom anunța cu exactitate, din timp, ziua închiderii și acest lucru va fi semnalizat corespunzător și în teren. Până la finalizarea noului pod am căutat cele mai eficiente soluții de deviere și fluidizare a traficului și au fost găsite următoarele rute alternative:

1. Pentru cei care vin din Mărăței și merg către Precista: Bulevardul Traian – Bulevardul Decebal: pe str. Orhei, înspre Unic (sens giratoriu magazin Unic);

sau varianta:

pe str. Ozanei – Dimitrie Leonida;

2. Pentru cei care vin din Precista către Mărăței: sens giratoriu Petrodava – Bd. Republicii – Piața Ștefan cel Mare – sens giratoriu str. Orhei;

sau varianta:

Sens giratoriu Petrodava – sens giratoriu Muzeul de Istorie – Bd. Mihai Eminescu – Str. Dimitrie Leonida;

sau varianta:

Sens giratoriu Petrodava – sens giratoriu Muzeul de Istorie – Bd. Dacia – Str. Orhei – Bd. Traian;

sau varianta:

Bd. Mihai Eminescu – Piața Ștefan cel Mare – Str. Orhei – Bd. Traian”.

Andrei Carabelea: „Îi mulțumesc tânărului inginer în Autovehicule Rutiere cu un masterat în Securitate Rutieră, Lucian Dominte, care și-a dedicat multe ore în concepția acestui plan de deviere a traficului și a făcut asta pro-bono, doar cu gândul la pietreni. Așadar, dacă aveți cuvinte de mulțumirile i le puteți transmite lui. Dacă sunt necesare, cuvintele mai puțin frumoase și criticile le primesc eu. Facem pași mari și serioși în modernizarea orașului nostru. Ne așteaptă în față câteva luni de schimbare, disconfort și adaptare, dar toate acestea ne aduc mai aproape de linia de sosire în maratonul pentru un oraș mai modern, mai curat, mai prietenos cu oamenii”.

Mai multe detalii aici.

sursă: Andrei Carabelea, Facebook

Distribuie articolul