Piatra Neamț: lucrări de modernizare a iluminatului public

Eduard Turcu

Andrei Carabelea, primarul municipiului Piatra Neamț, a transmis că iluminatul public va fi modernizat, astfel încât consumul de energie să fie redus cu 80%.

Andrei Carabelea: „Reducem consumul de energie cu 80% prin modernizarea iluminatului public. Întregul proiect este finanțat de Administrația Fondului pentru Mediu, cu aproape un milion de lei”.

„Înlocuim 631 de corpuri de iluminat vechi, ineficiente, cu altele moderne, cu tehnologie LED, pe 17 străzi din Piatra-Neamț: Strada Dărmănești – Strada Obor – Strada Petru Rareș – Bulevardul Dacia – Strada Ștefan cel Mare – Strada Eroilor – Piața 22 Decembrie – Strada Calistrat Hogaș – Strada Alexandru cel Bun – Strada Mihail Sadoveanu –Strada Liliacului – Strada Ozanei – Strada Dimitrie Leonida – Bulevardul 9 Mai – Aleea Tineretului – Strada Bistriței – Strada Petru Movilă”, a explicat liberalul.

„Suplimentar, la trecerile de pietoni de pe aceste străzi vom monta 65 de corpuri de iluminat care vor asigura o vizibilitate mai bună și vor constribui la creșterea siguranței pentru pietoni. Toate corpurile de iluminat vor fi controlate de la distanță, printr-un sistem de telegestiune. Estimez că vom finaliza toate lucrările în luna iulie, iar la final consumul de energie și gazele cu efect de seră se vor reduce cu 80%. Va fi mai bine pentru Piatra-Neamț”, a transmis edilul.

sursă: Andrei Carabelea, Facebook

Distribuie articolul