Piatra Neamț: lucrările de reabilitare desfășurate la Colegiul Tehnic de Transporturi se apropie de finalizare

Eduard Turcu

Colegiul Tehnic de Transporturi din Piatra-Neamț se află în plin proces de reabilitare, modernizare și dotare, printr-un proiect cu finanțare europeană, realizat de Primăria Piatra Neamț. Proiectul vizează îmbunătățirea calității infrastructurii, a dotărilor și a procesului educațional în cadrul unității de învățământ.

Andrei Carabelea, Primarul municipiului Piatra Neamț: „La Colegiul Tehnic de Transporturi lucrările avansează la toate corpurile de clădire. La corpul C1 s-au finalizat șarpanta și instalația de paratrăsnet și se lucrează în continuare la izolația podului, tâmplăria exterioară, traseele electrice și pentru instalațiile sanitare. La corpul C3 (ateliere) sunt terminate lucrările la fațade, acoperiș, izolația termică, finisaje pereți și instalațiile electrice, de detecție incendiu, antiefracție și hidranți. Urmează montarea covorului PVC (pardoseală). La corpul C4 clădirea se reface în întregime și în acest moment se lucrează la turnarea stâlpilor la parter, iar în funcție de vreme se va lucra la zidărie”.

sursă: Andrei Carabelea, Facebook

Acesta a mai spus că „finalizată în proporție de 100% este și instalația de pompe geotermale, care va fi folosită pentru încălzirea clădirilor și apă menajeră”.

„Termenul pentru finalizarea lucrărilor la toate corpurile de clădire este iunie 2023. De aceste lucrări vor beneficia 540 de elevi”, a precizat edilul.

„În orașul nostru se întâmplă lucruri frumoase. Sunt zeci de șantiere care înseamnă modernizare și dezvoltare. Fiecare lucrare reprezintă o cărămidă pentru un viitor mai bun. Pentru că mi-am asumat să fiu zi de zi în slujba oamenilor și pentru că în orașul nostru se întâmplă atâtea lucruri frumoase, vă prezint un proiect pe zi”, a transmis liberalul.

sursă: Andrei Carabelea, Facebook

Distribuie articolul