Piatra Neamț: minim 50% din sumele încasate din parcări publice vor merge către înființarea de noi locuri de parcare

Eduard

Andrei Carabelea, primarul municipiului Piatra Neamț, a transmis că minim 50% din sumele încasate din parcări publice vor merge către înființarea de noi locuri de parcare.

Andrei Carbelea: „Minim 50% din sumele încasate din parcări publice vor merge către înființarea de noi locuri de parcare! Am semnat săptămâna trecută contractul de achiziție a 35 de parcometre noi pentru parcările publice din Piatra-Neamț. Am traversat o perioadă lungă, complicată și de birocrație, în care n-am avut parcometre, pe care am depășit-o, iar în următoarele 3-4 luni echipamentele de ultimă generație vor fi montate și date în funcțiune”.

„Sumele colectate de aici vor fi folosite pentru a rezolva una dintre problemele stringente ale orașului: nevoia de mai multe locuri de parcare. De aceea am luat decizia ca mai bine de jumătate din aceste venituri să fie consumate pentru înființarea de noi locuri de parcare. Știm cu toții că cele mai eficiente parcări sunt cele subterane și supraetajate, dar ele necesită și investiții considerabile”, a explicat liberalul.

„La noile parcometre plata se va putea face atât în numerar, cât și cu cardul, așa cum este și normal. Vor fi alimentate de la un panou solar, sunt construite din materiale rezistente, tratate împotriva coroziunii. Adică o investiție pentru mulți ani, pentru un serviciu public de calitate. De asemenea, mâine va fi lansat în dezbatere publică un regulament care prevede o abordare integrată a parcărilor publice și rezidențiale. Toate detaliile vor fi disponibile aici și pe platforma”, a declarat primarul municipiului Piatra Neamț.

sursă: Andrei Carabelea, Facebook

Distribuie articolul