Piatra Neamț: Primăria anunță o nouă platformă pentru digitalizarea serviciilor oferite

Eduard Turcu

Andrei Carabelea, primarul municipiului Piatra Neamț, a anunțat realizarea unei noi platforme, pspo.primariapn.ro, care reunește 33 de servicii publice și urmărește să eficientizeze interacțiunea dintre cetățeni și administreația locală.

Andrei Carabelea: „Mai puține drumuri la ghișee, prin digitalizarea serviciilor oferite. Am creat o nouă platformă pentru accesarea unei game largi de servicii care până până acum puteau fi accesate doar prin prezența fizică, la ghișee”.

„Pe pspo.primariapn.ro oferim 33 de servicii publice, la un click distanță, printre care: eliberare certificate de urbanism și autorizații de construire și desființare, sesizări, petiții, informații de interes public etc. Pentru a beneficia de aceste servicii este suficientă simpla creare a unui cont pe noua platformă”, a explicat edilul.

Liberalul a precizat că „timpul este o resursă importantă, de aceea trebuie gestionat cât mai eficient. Noua platformă creată face parte din procesul de digitalizare a instituției, pentru că îmi doresc ca pietrenii să nu mai fie nevoiți să vină la sediul primăriei, ci să beneficieze de servicii de calitate, din fața calculatorului. Relația dintre primărie și cetățeni trebuie să fie una cât mai eficientă, prin accesabilitate la servicii și reducerea birocrației”.

„Noua platformă se adaugă aplicației Ghișeul.ro, unde puteți plăti taxele și impozitele locale, alte taxe și de unde puteți obține și certificatul de cazier judiciar, online”, a transmis primarul municipiului Piatra Neamț.

sursă: Andrei Carabelea, Facebook

Distribuie articolul