Piatra Neamț: Primăria dotează 600 de săli de clasă de la școlile din oraș echipamente la standardele tehnologice actuale

Eduard

Primăria municipiului Piatra Neamț dotează 600 de săli de clasă de la școlile din oraș cu mobilier, table interactive, laptopuri, sisteme de sonorizare și alte echipamente la standardele tehnologice actuale, conform declarațiilor făcute de edilul Andrei Carabelea.

Andrei Carabelea, primarul municipiului Piatra Neamț: „Pe lângă sălile de clasă, dotăm și 20 de laboratoare de informatică pentru diverse niveluri de învățământ, 14 laboratoare de științe, 38 de cabinete școlare și 7 ateliere de practică. Toate aceste investiții se fac din bani europeni, prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Am semnat contractul în luna iulie și vom finaliza proiectul în toamna anului viitor”.

„E proiectul care vine în completarea lucrărilor de amploare pe care le facem la peste jumătate din unitățile de învățământ din oraș și este și proiectul care va stopa investițiile făcute de părinți prin „fondul școlii”. Elevii din Piatra-Neamț vor învăța în școli curate, moderne, cu mobilier nou și toate dotările de care ei și cadrele didactice au nevoie pentru un act educațional de calitate. Mai punem o cărămidă la unul dintre obiectivele prioritare pe care le-am avut de la începutul mandatului: Educația”, a spus liberalul.

Harta interactivă cu fiecare școală care va beneficia de acest proiect, publicată de Ministerul Educației – România, este disponibilă aici.

sursă: Andrei Carabelea, Facebook

Distribuie articolul