Piatra Neamț: Primarul Andrei Carabelea i-a premiat pe elevii care au câștigat concursul National Space Society

Elevii pietreni care au câștigat premiul I la prestigiosul concurs internațional organizat de National Space Society au fost premiați de Andrei Carabelea, primarul municipiului Piatra Neamț.

Andrei Carabelea: „Îi premiem pe tinerii de elită care fac cinste orașului. Este o mândrie și o onoare să avem, pentru al doilea an consecutiv, o echipă de elevi pietreni care câștigă premiul I la prestigiosul concurs internațional organizat de National Space Society. Din nou, o echipă de la Colegiul Național „Petru Rareș” a demonstrat că avem tineri remarcabili, inteligenți și muncitori, capabili de performanță. Generațiile care vin din urmă au un potențial extraordinar, care trebuie cultivat și încurajat, motiv pentru care am și propus premierea echipei câștigătoare, cu suma de 30.000 lei”.

„Las aici numele elevilor, căci merită cu prisosință să fie promovați și susținuți: George-Alexandru Berea, Alexandru Meynaghi-Aghdam, Călin Mihai Niță, Dimitrie Dan Bolea, Ilinca Sandu, Ioan Apalaghiei, Matei Magdalina, Simon Dimitrie Lupașcu și Ioan Tudor Hanganu. Ei sunt echipa Delphos, coordonată de domnul profesor Grigoruță Oniciuc, și au propus un proiect inovator, inspirați de performanța colegilor lor din echipa „Neves”. Comunitatea pe care au gândit-o este proiectată pentru orbita planetei Marte, cu o populație de 1500 de oameni”, a spus edilul.

„Felicitări, dragi tineri de mare perspectivă! Felicitări, domnule profesor! Vă mulțumim, în primul rând, și vă spunem că suntem mândri de voi”, a transmis Andrei Carabelea.

sursă: Andrei Carabelea, Facebook

Leave a Comment