Piatra Neamț: puntea pietonală de la Ștrand va fi reabilitată și consolidată

Andrei Carabelea, Primarul municipiului Piatra Neamț, a anunțat că azi a semnat contractul de execuție pentru consolidarea punții pietonale, care a fost închisă din cauza unor defecte la elementele de rezistență.

Andrei Carabelea: „Una dintre cele mai bune vești din ultima perioadă: vara aceasta vom avea o punte ca nouă la Ștrand! Azi am semnat contractul de execuție pentru consolidarea punții pietonale, care a fost închisă din cauza unor defecte la elementele de rezistență care puneau în pericol siguranța trecătorilor. Prin lucrările de reabilitare și consolidare vor fi remediate mai multe defecte ale pasarelei, iar la final puntea va fi adusă la o stare tehnică corespunzătoare pentru circulația pietonală”.

„Ce lucrări facem la punte? Vor fi reparate suprafețele de beton de la fundații, stâlpi, vor fi înlocuite cablurile portante (inclusiv montanții), cablurile secundare, podina din lemn va fi înlocuită cu una din tablă striată zincată și pasarela va fi protejată împotriva coroziunii. La ambele intrări pe punte vor fi amenajate rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități, pentru o trecere mai comodă și prietenoasă cu toți trecătorii”, a explicat edilul.

„1.865.876,82 lei este valoarea contractului, durata de execuție a lucrărilor este de 6 luni și vor începe în perioada următoare, în funcție de condițiile meteo. Adică la vară ne vom putea plimba din nou pe punte, în siguranță, și ne vom bucura de tot ce are de oferit Ștrandul și întreaga zonă. E o investiție extrem de importantă, amânată de administrațiile anterioare nepermis de mult, pe care am prioritizat-o de la începutul mandatului meu”, a transmis Andrei Carabelea.

sursă: Andrei Carabelea, Facebook

Leave a Comment