PNL Dâmbovița continuă campania de informare și conștientizare pentru promovarea produselor românești și a producătorilor locali

Badila Antonia

PNL Dâmbovița continuă și în 2023 campania de promovare a produselor românești și sprijinire a producătorilor locali din județul Dâmbovița. Liberalii dâmbovițeni au precizat, printr-un comunicat de presă, faptul că și anul acesta vor fi prezenți la târgurile din județ, vor prezenta poveștile și munca producătorilor locali și vor lua la pas localitățile pentru a-i încuraja pe dâmbovițeni să cumpere produse autohtone de calitate.

,,Partidul Național Liberal Dâmbovița continuă campania de informare și conștientizare pentru promovarea produselor autohtone și a producătorilor locali. În 2022, liberalii dâmbovițeni au fost alături de producătorii locali prin acțiuni de informare și distribuire de produse proaspete cultivate în județul Dâmbovița.

Liberalii dâmbovițeni au fost ambasadori locali ai merelor din stațiunea pomicolă Voinești, legumelor și verdețurilor din Băleni Sârbi și Cartierul Matei Voievod, cartofilor și verzei de Lungulețu și au promovat gustul autentic și calitatea produselor, provenite din munca agricultorului dâmbovițean.

Agricultura este principala sursă de activitate economică în zonele rurale din Dâmbovița și din întreaga țară și contribuie în mod semnificativ la PIB. La nivel național, am pledat pentru oportunități de finanțare a acestei ramuri, scheme de ajutor pentru dezvoltarea afacerilor locale și sprijin pentru modernizarea proceselor agricole cu utilaje performante, accesul produselor autohtone pe rafturile marilor magazine și înființarea Lanțului scurt de aprovizionare– o inițiativă ce prevede vânzarea de la fermier la consumator prin implicarea unui număr cât mai redus de intermediari.

Prin această inițiativă, unităţile militare, cantinele școlare, cantinele spitaliceşti, internatele, cantinele proprii ale primăriilor sau altor instituţii publice vor fi obligate să achiziţioneze alimente conform lanţului scurt de aprovizionare. Dincolo de strategia națională, stă însă datoria fiecăruia dintre noi de a contribui la sprijinirea comunității.

Și în 2023 vom fi prezenți la târgurile din județ, vom prezenta poveștile și munca producătorilor locali și vom lua la pas localitățile pentru a-i încuraja pe dâmbovițeni să cumpere produse autohtone de calitate și să înțeleagă beneficiile acestui comportament responsabil. Sezonul trufandalelor românești s-a deschis și îi îndemnăm pe dâmbovițeni să facă o vizită în piețe, să aleagă un produs local, să privească dincolo de micile imperfecțiuni, să se bucure de mirosul natural și gustul autentic.”, transmite PNL Dâmbovița într-un comunicat de presă.

Distribuie articolul