PNL Iași a organizat o nouă ediție a Forumului Administrației Publice Locale Iași 2023

Eduard Turcu

PNL Iași a organizat o nouă ediție a Forumului Administrației Publice Locale Iași 2023, în prezența președintelui Partidului Național Liberal Nicolae Ionel Ciucă, a miniștrilor Adrian Ioan Veştea și Mircea Fechet, alături de președintele PNL Iași, Alexandru Muraru, președintele Consiliului Județean Iași Costel Alexe, primarul municipiului Iași Mihai Chirica și colegi primari, consilieri județeni și locali.

“După trei ani de la momentul în care filiala PNL Iași a preluat conducerea județului Iași, a municipiului Iași a unui număr de 52 de primării, cu sute de aleși locali în cele 98 de UAT-uri suntem mai puternici și mai determinați să continuăm drumul nostru cu cu încredere în anul electoral 2024 și mai departe, neîntrerupt în anii care vin. Forța PNL IASI este forța primarilor noștri, este forța conducerii liberale a Consiliului Județean Iași, a conducerii liberale a municipiului Iași și este este forța tuturor colegilor filialei noastre care depun efort pentru promovarea valorilor noastre în comunitățile lor. Cu certitudine pot spune că anul viitor vom merge împreună în aceeași formulă câștigătoare, pentru că județul nostru nu își mai permite nicio secundă de stagnare”, a declarat Alexandru Muraru, președinte PNL Iași.

“Din 2020, atunci când discutăm despre administrație, lucrurile se întâmplă și mult mai bine și mult mai repede în echipă. Dacă Iașul nu ar fi avut această șansă să vină liberalii la guvernare și cele două instituții să facă echipă, respectiv Consiliul Județean Iași și Primăria Municipiului Iași, nu am fi putut vorbi astăzi despre reabilitarea Filarmonicii de Stat Moldova Iași, pentru că este rezultatul unui parteneriat comun, nu am fi putut vorbi despre un nou drum de acces către Aeroport dacă nu ar fost această armonie între instituții, nu am fi putut să facem demersurile pentru construirea unui nou sediu pentru Opera Națională Română Iași dacă nu am fi avut această colaborare foarte bună. De aceea, suntem obligați ca această echipă să continue dezvoltarea județului nostru și după 2024!”, a spus Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

“Am ieșit în fața ieșenilor cu un plan de guvernare locală clar definit, cu obiective precise și realizabile iar ieșenii au înțeles că aceasta este echipa care poate aduce dezvoltarea. De aceea, este importantă să câștigăm alegerile de anul viitor, să le tratăm cu seriozitate pe fiecare în parte iar rezultatele pe care le vom obține la alegerile europarlamentare, vor dicta modul în care ne vom poziționa pentru următoarele runde de alegeri. Doar în această formulă vom reuși să aducem marile proiecte în municipiul și județul Iași.”, a declarat Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

“Am discutat, alături de colegii din conducerea filialei și de primarii liberali, despre dezvoltarea pe termen lung a județului, dar și a întregii regiuni. Autostrăzile A7 și A8 sunt, de asemenea, investiții-cheie, care vor aduce resurse, noi afaceri private și locuri de muncă pentru toată regiunea de Nord-Est a României, iar Partidul Național Liberal va sprijini toate aceste proiecte la guvernare. Nu doar investițiile în infrastructură, dar și atragerea de fonduri europene rămâne esențială pentru continuarea proiectelor de dezvoltare locală. I-am îndemnat pe colegii mei să aibă curajul să gândească și proiecte care depășesc granițele comunelor, orașelor, județelor, pentru că doar așa putem reduce decalajele dintre urban și rural și doar așa le putem oferi un trai mai bun românilor. I-am încurajat pe colegii din PNL Iași să promoveze în comunitățile lor exemplele de patriotism lucid, să nu lase aceste valori să fie confiscate de demagogi și extremiști.”, a declarat Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal.

sursă: PNL Iași, Facebook

Distribuie articolul