PNL vrea să digitalizeze România. Explicaţiile ministrului cercetării, inovării și digitalizării, Sebastian Burduja

Badila Antonia
Sursa foto : Facebook, Guvernul României

Sebastian Burduja, despre cloud-ul guvernamental: “Un sistem în care nu va mai exista dosarul cu șină”

,,Este un sistem la ani lumină față de ce se întâmplă astăzi. Un sistem în care nu va mai exista dosarul cu șină, nu va mai putea orice funcționar să umble prin dosarul nostru fără ca noi să știm.

E un sistem modern, cu urme ale accesului care nu pot fi șterse și un sistem în care românii trebuie să aibă toată încrederea, tocmai pentru că va exista această tehnologie de jurnalizare a accesului la date. Deci este parte din efortul oricărui stat de a se moderniza. Și vă spuneam, dacă alte state au făcut asta acum 5-6, poate 10 ani de zile, a venit și rândul României să treacă în această eră digitală. 

Și asta înseamnă o viață mai bună pentru români, mai puține bătăi de cap, mai puține drumuri între ghișee, dar înseamnă și o viață mai sigură, pentru că am văzut cu toții ce se întâmplă în Ucraina. Este o dimensiune de securitate cibernetică vitală”, a mai spus Sebastian Burduja.

Cloud-ul guvernamental nu va strânge date în plus față de ceea ce statul are deja despre fiecare dintre noi, a declarat ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja.”

Ministrul Digitalizării, despre cloud-ul guvernamental: “Este un sistem la ani lumină față de ce se întâmplă astăzi”

“Cloud-ul guvernamental nu va strânge date în plus față de ceea ce statul are deja despre fiecare dintre noi. Dar ceea ce va face este că va păstra aceste date într-un loc mult mai sigur decât acum.

Imaginați-vă un sistem centralizat apărat de instituțiile statului român, un sistem în care accesul la date este jurnalizat. Ce înseamnă asta? Înseamnă că în momentul în care statul îmi verifică mie datele, îmi accesează datele personale, eu primesc o notificare cu privire la acest fapt – cine mi-a accesat aceste date, de ce, care-i temeiul legal și când.

Distribuie articolul