Podul de piatră din Băile Herculane a intrat într-un amplu proces de reabilitare

Paul

Cu bani europeni, podul de piatră din staţiunea Băile Herculane va fi reabilitat. Costul investiţiei se ridică la 5,5 milioane de lei!

„Sursa de finanțare a proiectului este Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 7 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului, Prioritatea de Investiții 7.1 – SUERD (Regiunea Dunării) – Investiții în infrastructura din turism. Ne cerem scuze pentru neplăcerile pricinuite cetățenilor și turiștilor de închiderea circulației pe podul de piatră în următoarea perioadă, însă aceste lucrări nu pot fi făcute fără oprirea acesteia, iar reabilitarea podului este o parte importantă a eforturilor de a reface monumentele istorice din centrul stațiunii Băile Herculane.”, afirmă Cristian Miclău, primăriei din Băile Herculane.

Reparațiile sunt parte a proiectului „Reabilitare obiecte de patrimoniu pentru promovarea turistică a stațiunii Băile Herculane – Pod de piatră”, iar finanțarea a fost obținută de autorități printr-un program european.

Podul de piatră din Băile Herculane a  intrat într-un amplu proces de reabilitare, începând cu data de 8 noiembrie. Din această cauză, circulația va fi oprită până la finalizarea lucrărilor. În acest context, accesul spre Piața Hercules și către hotelul Roman se va face prin strada Zăvoiului, continuând pe strada Izvorului, prin fața Băilor Neptun către Piața Hercules.

Întoarcerea va fi posibilă pe DN 67A (drumul forestier), anunță reprezentanții Primăriei Băile Herculane. În tot acest interval, transportul public local va fi efectuat, în centrul vechi al stațiunii, până la stația de la hotelul Cerna.

Podul de piatră din Băile Herculane are o vechime de peste un secol și jumătate, construcția a fost realizată pe locul în care a existat un pod din lemn, ridicat cu aproape 100 de ani mai devreme.

Sursa: Comunicat de presă PNL Caraș-Severin

Distribuie articolul