Prahova: Primarul orașului Bușteni a participat la Consiliul autorităților locale din România și Republica Moldova

Badila Antonia

Mircea Corbu, primarul liberal al orașului Bușteni, a făcut parte din delegația AOR la Chișinău, ca membru al Consiliului Director, unde s-a înființat ,,Consiliul autorităților locale din România și Republica Moldova”.

,,Sângele apă nu se face! Alături de frații noștri din Republica Moldova.

Am avut deosebita onoare de a face parte din delegația AOR la Chișinău, ca membru al Consiliului Director, am participat alături de președintele Asociației Orașelor din România – dl. Adrian Ovidiu Teban, vicepreședinte – dl. Gheorghe Daniel Nicolas, secretar – Mik Jozsef și alți stimați domni primari invitați.

În acest context deosebit a luat ființă <Consiliul autorităților locale din România și Republica Moldova>.

Am avut privilegiul de a-l cunoaște pe Prim-Ministrul al Republicii Moldova, dl. Dorin Recean, un om de înaltă clasă, căruia i-am înmânat un cadou simbolic, placheta orașului Bușteni, care să îi amintească de noi și zona noastră, până la momentul când sperăm să viziteze stațiunea noastră.

De asemenea, m-am bucurat să fiu alături de dl. Marius Ciprian Toth, însărcinat cu afaceri a.i. al Ambasadei României în Republica Moldova.

Sursa: Mircea Corbu, Facebook

Am fost surprins foarte plăcut să verific pagina de Facebook a Ambasadei României în Republica Moldova și să constat că la coperta paginii se află o fotografie cu Sfinx-ul din Bucegi.

Am avut întâlniri de lucru cu mai mulți primari din Republica Moldova urmând a păstra contactul și a colabora în anumite proiecte comune, mai mult poate vom reuși chiar înfrățirea cu localități în vederea stabilirii și dezvoltării de parteneriate puternice care vor fi benefice pentru ambele părți.

Recunoaștem importanța dialogului și parteneriatului strategic dintre colectivitățile locale ale României și Republicii Moldova, cele două țări surori care trebuie să consolideze din ce în ce mai mult relația de colaborare, ținând cont și de contextul actual când țările noastre pot fi vizate de inamici.

Susținem Republica Moldova și salutăm demersul pe calea obținerii statutului de țară candidată la aderarea în Uniunea Europeană.

DA, orașul Bușteni merge într-o direcție bună și corectă, promovând stațiunea de interes național și peste granițe, ori de câte ori avem ocazia, pentru că BUȘTENI ESTE CASA NOASTRĂ!”, declară primarul orașului Bușteni pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul