Prahova: Proiect pentru asigurarea de energie electrică gratuită pentru şcoli, spitale şi alte instituții publice din județ

Badila Antonia

Președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu a avut o întâlnire cu Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene, dar și cu primarii localităților din județ. Tema discuției a fost alocarea fondurilor europene nerambursabile necesare construcției unui parc de fotovoltaice care sa asigure producția energiei electrice consumate pentru școli, spitale, şi alte instituţii publice din judeţ.

,,I-am cerut Ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, să fie de acord cu alocarea fondurilor europene nerambursabile necesare construcției unui parc de fotovoltaice care să asigure producția energiei electrice consumate pentru școli, spitale, iluminat public, cămine culturale, muzee, biblioteci etc în județul Prahova.

Banii ar urma să provină din Programul Operațional Tranziție Justă (POTJ) 2021-2027.

Pentru accesarea acestei finanțări, se va constitui o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară formată din Consiliul Județean Prahova și toate primăriile din județ.

Sursa: Facebook, Iulian Dumitrescu

Energia electrică produsă va acoperi apoi consumul autorităților publice locale din Prahova și al instituțiilor subordonate.

Într-o perioadă în care avem probleme cu prețurile la energie electrică, putem să construim propria noastră sursă de energie electrică verde și să asigurăm consumul pentru școli, spitale sau alte instituții aflate în subordinea Consiliului Județean și primăriilor.

Banii astfel economisiți îi vom putea folosi pentru a rezolva alte probleme din comunitățile noastre.

Am vorbit cu domnul ministru Boloș despre proiectul nostru și acesta a apreciat că va avea un impact major asupra județului Prahova.”, declară președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul