Prahova: Taxele speciale eliminate în comuna Adunați

Badila Antonia

Darius Săvulescu, primarul liberal din comuna Adunați elimină jumătate din taxele speciale impuse oamenilor.

,,Datorita impactului inflaționist asupra cheltuielilor noastre în aceasta perioada și datorita analizei financiar/beneficiu contribuabil făcute în cei doi ani de când am primit onoarea de a va reprezenta și a conduce administrația locala, am propus CLA la sfârșitul anului un proiect de hotărâre care a fost aprobat ca începând cu anul acesta, Primaria Adunati sa elimine jumătate din taxele speciale impuse oamenilor.

Aceasta decizie a fost luata în urma unei analize care a scos în evidenta că plusul pe care îl aduceau aceste taxe bugetului local era insignifiant comparativ cu disconfortul resimțit de dumneavoastră, atât financiar cât și operativ.

Astfel au fost eliminate următoarele taxe speciale: pentru eliberarea certificatului de atestare fiscala în regim de urgenta – 11 lei; pentru vizarea fisei de inmatriculare/radiere a mijloacelor de transport – 11 lei; pentru adeverințele de rol în regim de urgenta – 13 lei; pentru eliberare certificate de atestare/desființare a construcției- 117 lei; pentru eliberare duplicate certificate stare civila în regim de urgenta – 11 lei; pentru oficierea căsătoriilor în zilele de sâmbătă și duminică – 58 lei.

Atât anul acesta cât și în următoare perioada Primaria Adunati nu va iniția nici un proiect de mărire a taxelor și impozitelor locale deoarece înțelegem perioada grea prin care trecem cu toții. Intr-adevar investițiile au nevoie de fonduri însă este datoria noastră sa suplinim și sa obținem fondurile necesare din alte surse de finanțare. Singurul lucru care este obligatoriu prin lege și care se votează în fiecare an anterior pana la sfârșitul lunii aprilie, este indexarea taxelor și impozitelor locale cu indicele inflației, care pentru anul acesta a fost de 5,1%.

Acestea fiind spuse, interesul nostru este sa găsim soluții administrative și în afara investițiilor locale, care sa crească atât nivelul de trai al locuitorilor frumosei noastre așezări cât și sa crească nivelul de transparenta și operativitate oferit acestora”, declară primarul comunei Adunați.

Distribuie articolul