Prefectul Dumitru Țiplea a fost prezent la o întâlnire privind Campania Națională de Împăduriri 2022-2026: Județul Bihor trebuie să rămână un exemplu de bună practică la nivel național

Paul

Campania Națională de Împăduriri 2022-2026 a fost pusă în discuție la o întâlnire de lucru efectuată de Dumitru Țiplea, prefectul județului Bihor, alături de Cristian Valer Beseni, secretarul de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Proiectul este finanțat prin PNRR.

„În cadrul reuniunii de lucru a fost prezentat cadrul general și importanța Campaniei Naționale de Împăduriri 2022-2026, prin care România vizează creșterea suprafeței fondului forestier de la 27,7% din suprafața țării, la 39% – media europeană. Fondurile alocate prin PNRR pentru întregul program de tranziție verde însumează 803 milioane euro, prin care se finanțează: investițiile în noi suprafețe ocupate de păduri, inclusiv în păduri urbane și reîmpăduriri; investiții în pepiniere și tehnologii moderne de producere a puieților; investiții în sisteme integrate de reducere a riscurilor generate de viiturile torențiale”, transmite serviciul de comunicare al Instituției Prefectului Bihor.

„Județul Bihor trebuie să rămână un exemplu de bună practică la nivel național și în privința împăduririlor. Conștientizarea importanței acestui program pentru sănătatea, siguranța și economia comunităților bihorene ține de fiecare dintre noi. Fiecare inițiativă va găsi sprijin în instituțiile din județul Bihor și voi depune toate diligențele pentru ca bihorenii să se bucure de un județ verde”, adaugă Dumitru Țiplea.

Sursa: Instituția Prefectului Bihor

Distribuie articolul