Prefectul județului Argeș Radu Perianu: 86 de femei testate la Stâlpeni și Mihăești în cadrul programului pentru prevenirea cancerului de col uterin

Prefectul Județului Argeș, Radu Perianu, declară că 78 de femei din comunele Stâlpeni și Mihăești au optat pentru testare HPV în cadrul campaniei cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman.

,,78 dintre argeșencele care s-au adresat Unității Mobile de Screening au optat pentru testare HPV și 8 pentru efectuarea testului Babeș-Papanicolau.

Campania continuă! Sunt din ce în ce mai multe primării care solicită să devină partenere în acest program de prevenție.

De ce este importantă testarea? Pentru că anual în România, 3400 de femei sunt diagnosticate cu această boală care poate ucide, conform informațiilor transmise de Fundația Renașterea. Este un top din care trebuie să nu mai facem parte.

Sănătate multă tuturor! Instituția Prefectului județului Argeș este partener în proiectul SCCUT, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, derulat de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului.”, transmite Radu Perianu pe pagina sa de Facebook.

Leave a Comment