Prefectul județului Argeș Radu Perianu: Testări gratuite pentru depistarea virusului Hepatitei C în piața primăriei din Pitești

Badila Antonia

Radu Perianu, prefectul județului Argeș, susține că orice persoană din județ poate beneficia de testările gratuite pentru depistarea virusului Hepatitei C.

,,În Pitești vor putea fi făcute teste gratuite pentru depistarea virusului Hepatitei C. Județul Argeș este parte a unui proiect important de prevenție, Campania <SALVEAZĂ O VIAȚĂ SALVEAZĂ-ȚI VIAȚA> care aparține Universității de Medicină și Farmacie din Craiova și Universității de Medicină și Farmacie <Carol Davila> București.

De testări poate beneficia orice persoană din județul Argeș. Nu este nevoie de trimitere de la medicul de familie.

Testul presupune analiza de sânge recoltat din deget și rezultatul va fi dat pe loc. Foarte important este faptul că, dacă vor exista teste care vor arăta prezența infecției cu virusul hepatitei C, explorările viitoare și tratamentul pentru vindecare vor fi și ele gratuite prin sistemul public de sănătate.

Îi rog pe argeșeni să vină să se testeze! Îmi doresc să profităm cât mai mulți de acest proiect pe care îl consider extraordinar de binevenit.

Echipele de testare vor fi în zona centrală a orașului, în Piața Primăriei, Platoul Filarmonicii.

A avut loc conferința de lansare a proiectului, în județul Argeș. Le mulțumesc inițiatorilor, domnul prof.univ.dr. Dan Gheonea, rectorul UMF Craiova, domnul prof.univ.dr. Viorel Jinga, rectorul UMF București, domnul dr. Gindrovel Dumitra, secretarul general al Colegiului Medicilor din România.”, declară prefectul județului Argeș, Radu Perianu pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul