Prefectul județului Vaslui Daniel Onofrei s-a întâlnit cu 50 de familii care reclamă că le-au expirat contractele de concesiune încheiate cu Primăria Perieni

Daniel Onofrei, Prefectul județului Vaslui, s-a întâlnit cu 50 de familii care reclamă că le-au expirat contractele de concesiune încheiate cu Primăria Perieni pentru suprafețele de teren pe care și-au construit casele în urmă cu 25 de ani.

Daniel Onofrei: „La solicitarea unui numeros grup de cetățeni, în calitate de prefect al județului Vaslui, m-am deplasat astăzi în comuna Perieni. Aproximativ 50 de familii reclamă că le-au expirat contractele de concesiune încheiate cu Primăria Perieni pentru suprafețele de teren pe care și-au construit casele în urmă cu 25 de ani. Oamenii sunt nemulțumiți din cauza prețului solicitat de primărie, de 12 euro/ mp, în cazul în care nu mai încheie alte contracte de concesiune și decid să cumpere terenul pentru a deveni proprietari. Reprezentanții Primăriei Perieni susțin că acest preț a reieșit în urma unei evaluări făcute de un evaluator autorizat. În urma discuțiilor purtate cu cetățenii am stabilit că Instituția Prefectului Vaslui va analiza sotuația și va face o verificare în ce privește corectitudinea evaluării terenurilor respective”.

„Ca reprezentant al Guvernului în teritoriu trebuie să asigur o comunicare eficientă între cetățeni și autorități, dar și între autorități și instituțiile statului. Instituția Prefectului este mereu implicată în găsitea unor soluții legale pentru a rezolva problemele care apar în comunitățile locale”, a spus liberalul.

„Întotdeauna este necesară o mediere eficientă între cetățeni și autorități în cazul în care apar conflicte sau diferențe de opinii. Oamenii trebuie să fie bine informați cu privire la deciziile luate la nivel local”, a transmis Prefectul județului Vaslui.

sursă: Daniel Onofrei, Facebook

Leave a Comment