Prefectul Mara Togănel: Primele 12.000 de carduri de energie au ajuns în județul Mureș

Constantinescu Denisa

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a anunțat sosirea în județul Mureș a primei tranșe de 12.000 de carduri de energie.

Mara Togănel a menționat că a purtat discuții cu reprezentanții Poștei Române din județul Mureș: “Am primit asigurări că poștașii mureșeni vor duce cât mai repede cardurile către beneficiari, urmând ca în perioada următoare să sosească și alte tranșe de carduri, până la numărul total de 50.000 de beneficiari. Distribuirea cardurilor către mureșeni se va face până la data de 20 februarie, iar din luna martie se vor putea face plățile pentru facturile la electricitate, gaz, energie termică, lemne de foc și alte surse de încălzire.” a afirmat prefectul județului Mureș.

Ajutorul pentru plata facturilor curente sau restante va fi distribuit în 2 tranșe de câte 700 lei, în februarie și septembrie.  Se vor putea face mai multe plăți, până la epuizarea sumei, doar pentru locul de consum de la domiciliul beneficiarului.

Cine va beneficia de cardul de energie?

• Pensionari cu venituri sub 2.000 lei; 

• Pensionari de invaliditate cu venituri sub 2.000 lei; 

• Persoane cu handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri sub 2.000 lei; 

• Familiile cu alocație de susținere; 

• Familiile/persoanele cu ajutor social. 

“După creșterea pensiilor de la începutul acestui an, Guvernul Ciucă sprijină persoanele vulnerabile cu 1.400 lei pentru plata facturilor la energie. Important de reținut este că la plata facturilor, având cardul de energie, factura și actul de identitate, mureșenii vor avea la dispoziție 3 variante de plată: se poate face plata direct la poștaș, acesta având un dispozitiv POS mobil, plata se mai poate face la orice oficiu poștal din mediul urban sau la oficiul poștal în raza căruia își are domiciliul beneficiarul, în mediul rural, iar cea de-a treia opțiune este una în regim online, care va deveni activă printr-o platformă pe care Poșta Română o va pune la dispoziție după data de 20 februarie.” a mai spus prefectul Mara Togănel.

Suma virată pe carduri este în valoare de 700 lei/beneficiar, urmând ca cea de-a doua tranșă, tot de 700 de lei, să fie încărcată în luna septembrie a acestui an.

Distribuie articolul