Premieră mondială. Nicolae Ciucă: Guvernul României este primul din lume care are un consilier onorific bazat pe inteligență artificială

Nicolae Ciucă, Premierul României, a declarat că a fost înregistrată o premieră mondială prin faptul că Guvernul României este primul din lume care are un consilier onorific bazat pe inteligență artificială.

Nicolae Ciucă: „Guvernul României este primul din lume care are un consilier onorific bazat pe inteligență artificială. Se numește ION și va colecta, din spațiul public, opiniile românilor pe diferite teme de interes general. În acest mod, guvernul va putea consulta oricând opinia publică, în chestiuni care se discută la nivelul executivului. Proiectul este unul 100% românesc, de la proiectare, până la concepția software și construcția suportului hardware”.

„Guvernul a mai aprobat programul ”Școli sigure și sănătoase”, care instituie o procedură simplificată pentru lucrările de reabilitare a tuturor școlilor încadrate în gradul I de risc seismic. Este prioritar să oferim copiilor noștri un spațiu de învățare stabil și sigur, pentru a preveni efecte precum cele ale cutremurului care a afectat recent județul Gorj”, a spus liberalul.

„Un alt punct important de pe ordinea de zi a fost proiectul de dezvoltare a traseului rutier de pe Valea Doftanei, în care vom investi pentru a-l transforma într-o alternativă la drumul prin Valea Prahovei. Vom urmări cu atenție și realizarea tronsonului Ploiești-Brașov al autostrăzii A3, care trebuie să fie pus în practică mai repede, pentru ca acest important traseu de pe harta României să beneficieze și de un drum de mare viteză”, a transmis Premierul și Președintele PNL.

sursă: Nicolae Ciucă, Facebook

Leave a Comment