Premierul Ciucă a cerut În coaliție să nu fie tăieri salariale iar până la noua lege a salarizării să nu crească salariile

Media PNL

Premierul Nicolae Ciucă a cerut să nu fie tăieri salariale de niciun fel, iar până la noua lege a salarizării să nu crească salariile, iar liderii coaliției de guvernare au discuta despre măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare, pe fondul scăderii Încasărilor la bugetul de stat, potrivit news.ro.

Despre cumulul pensie-salariu, la stat, În urma discuțiilor s-a ajuns la concluzia că acesta nu se poate face prin Ordonanță de urgență, pentru că e neconstituțional, astfel că trebuie să se aplice prin lege. În schimb, liderii coaliției au decis stoparea angajărilor În sistemul de stat şi reducerea cu 10% a cheltuielilor la bunuri şi servicii.

Premierul Nicolae Ciucă a cerut În ședința de coaliție să nu fie operate tăieri salariale de niciun fel, iar până la noua lege a salarizării să nu se aplice nicio majorare salarială la stat.

Liderii coaliției au ajuns la un acord privind stoparea angajărilor la stat şi reducerea cu 10% a cheltuielillor la capitolul bunuri şi servicii. În privința cumulului pensiei cu salariu, coaliția a decis că o astfel de măsură nu se poate face prin ordonanță, pentru că există riscul să pice la controlul de constituționalitate, astfel că trebuie făcută prin lege.

Potrivit unei variante inițiale de lucru a Ordonanței cu măsurile de reducere a cheltuielilor la nivelul statului guvernul pregăteşte suspendarea ocupării posturilor vacante În instituțiile statului, interzicerea cumulului pensie-salariu, dar şi stoparea oricăror achiziții de maşini şi mobilier. În plus, sporul de 50% pentru doctorat se va acorda doar persoanelor care Îşi desfăşoară activitatea În domeniul În care şi-a luat acest doctorat.

Sursa: News.ro

Distribuie articolul