Premierul Ciucă a cerut în coaliţie să nu fie tăieri salariale iar până la noua lege a salarizării să nu crească salariile

Premierul Nicolae Ciucă a cerut să nu fie tăieri salariale de niciun fel, iar până la noua lege a salarizării să nu crească salariile, iar liderii coaliţiei de guvernare au discuta despre măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare, pe fondul scăderii încasărilor la bugetul de stat, potrivit news.ro.

Despre cumulul pensie-salariu, la stat, în urma discuţiilor s-a ajuns la concluzia că acesta nu se poate face prin Ordonanţă de urgenţă, pentru că e neconstituţional, astfel că trebuie să se aplice prin lege. În schimb, liderii coaliţiei au decis stoparea angajărilor în sistemul de stat şi reducerea cu 10% a cheltuielilor la bunuri şi servicii.

Premierul Nicolae Ciucă a cerut în ședința de coaliție să nu fie operate tăieri salariale de niciun fel, iar până la noua lege a salarizării să nu se aplice nicio majorare salarială la stat.

Liderii coaliţiei au ajuns la un acord privind stoparea angajărilor la stat şi reducerea cu 10% a cheltuielillor la capitolul bunuri şi servicii. În privinţa cumulului pensiei cu salariu, coaliţia a decis că o astfel de măsură nu se poate face prin ordonanţă, pentru că există riscul să pice la controlul de constituţionalitate, astfel că trebuie făcută prin lege.

Potrivit unei variante iniţiale de lucru a Ordonanţei cu măsurile de reducere a cheltuielilor la nivelul statului guvernul pregăteşte suspendarea ocupării posturilor vacante în instituţiile statului, interzicerea cumulului pensie-salariu, dar şi stoparea oricăror achiziţii de maşini şi mobilier. În plus, sporul de 50% pentru doctorat se va acorda doar persoanelor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul în care şi-a luat acest doctorat.

Sursa: News.ro

Leave a Comment