Premierul Nicolae Ciucă: A fost creat Comitetul Național de Productivitate

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că a fost creat Comitetul Național de Productivitate, o structură independentă care va efectua analize economice și statistice, urmând să își publice rezultatele sub forma unor rapoarte anuale.

Pe baza acestor informații, executivul va crea politici publice pentru creșterea economică sustenabilă și va trasa strategii pentru a prinde din urmă statele dezvoltate.

Acesta este un proiect de asistență al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), care există și în alte state europene. Orice strategie guvernamentală serioasă, cu obiective pe termen mediu și lung trebuie să ia în calcul productivitatea muncii, politica salarială, capacitatea economiei de a asimila noi tehnologii, calitatea concurenței, competitivitatea externă a companiilor dar și evoluțiile demografice.

Subliniez faptul că rapoartele anuale ale acestui nou comitet vor fi utilizate de Comisia Europeană în procesul anual de monitorizare a politicilor luate de statele membre și vor permite abordarea unor teme rezultate din recomandările Consiliului European.” a declarat premierul pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook Nicolae Ciucă

Leave a Comment