Premierul Nicolae Ciucă: Ajutor financiar pentru Republica Moldova, în valoare de 100 milioane euro

Media PNL
Sursa fotot Ș Facebook Nicolae Ionel Ciuca

Premierul Nicolae Ciucă a avut o discuție cu reprezentanții sindicatelor din Educație, în care am arătat, cu onestitate, posibilitățile bugetare ale Guvernului.

Le-am prezentat și angajamentul nostru de a închide anexa 8 a Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, pentru a acoperi toate categoriile profesionale. Aceasta coaliție își asumă public, prin programul de guvernare care va fi aprobat săptămâna viitoare, faptul că Educația este o prioritate națională, incluzând aici și componenta de salarizare a angajaților din sistem. Discuțiile cu sindicatele din Educație vor continua, următoarea întâlnire va avea loc luni, 22 mai.

În cadrul ședinței de guvern de astăzi, am avut pe masă primele concluzii ale întâlnirii ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș cu experții Comisiei Europene. La Bruxelles au fost agreate numeroase proiecte de investiții în valoare totală de 10 miliarde euro, bani proveniți din exercițiul financiar european 2021-2027. Fondurile vor fi utilizate în perioada următoare în infrastructura de transport, sisteme utilitare de apă și canalizare, rețele de gaz, dar și proiecte din domeniul Educației, Sănătății și a mobilității urbane.

Am mai aprobat în ședința cabinetului un ajutor financiar pentru Republica Moldova, în valoare de 100 milioane euro. Cu acești bani, se va întări interconectarea cu rețelele de electricitate și gaz de peste Prut, acest lucru contribuind la consolidarea sistemului energetic al Republicii Moldova.” a declarat premierul.

Sursa: Facebook Nicolae Ciucă

Distribuie articolul