Premierul Nicolae Ciucă: Am identificat resurse financiare din fonduri europene pentru susţinerea industriei autohtone a laptelui

Premierul Nicolae Ciucă a continuat consultările cu reprezentanţii sectorului agricol, industriei alimentare şi lanţurilor de magazine. În cadrul întâlnirii organizate la Palatul Victoria au fost analizate efectele implementării soluţiilor de sprijin stabilite de Guvern, precum şi noi măsuri de susţinere a fermierilor şi industriei de profil, în scopul valorificării produselor agricole în beneficiul consumatorilor români.

Astfel, premierul Ciucă a anunţat că au fost identificate resurse financiare din fonduri europene pentru susţinerea industriei autohtone a laptelui, potrivit comunicatului de presă al Executivului.

La următoarea întâlnire, care va avea loc marţi, 11 aprilie, la Palatul Victoria, va fi agreat cadrul legislativ ce va permite industriei  de lapte din România să  depăşească dificultăţile pe care le întâmpină în această perioadă.

„Pe toţi ne preocupă securitatea alimentară şi vrem să ştim ca oamenii îşi pot permite să cumpere un litru de lapte din orice magazin. Ne dorim creşterea competitivităţii sectorului agricol în raport cu potenţialul pe care România îl are, precum şi prezenţa mai mare a producătorilor locali în lanţurile comerciale. De la nivelul Guvernului susţinem aceste două direcţii prin investiţii publice pentru dezvoltarea infrastructurii de depozitare şi procesare pentru micii producători, acordarea de facilităţi pentru procesatori şi finanţarea mecanismelor şi schemelor de susţinere, astfel încât banii europeni şi din bugetul naţional să ajungă la timp la fermierii români. Am convingerea că prin dialog şi respect pentru munca fiecăruia vom găsi soluţii pentru a depăşi acest impas”, a precizat Nicolae Ciucă, potrivit sursei citate.

Sursa: News.ro

Leave a Comment