Premierul Nicolae Ciucă: Am identificat resurse financiare din fonduri europene pentru susținerea industriei autohtone a laptelui

Media PNL

Premierul Nicolae Ciucă a continuat consultările cu reprezentanții sectorului agricol, industriei alimentare şi lanțurilor de magazine. În cadrul Întâlnirii organizate la Palatul Victoria au fost analizate efectele implementării soluțiilor de sprijin stabilite de Guvern, precum şi noi măsuri de susținere a fermierilor şi industriei de profil, În scopul valorificării produselor agricole În beneficiul consumatorilor români.

Astfel, premierul Ciucă a anunțat că au fost identificate resurse financiare din fonduri europene pentru susținerea industriei autohtone a laptelui, potrivit comunicatului de presă al Executivului.

La următoarea Întâlnire, care va avea loc marți, 11 aprilie, la Palatul Victoria, va fi agreat cadrul legislativ ce va permite industriei  de lapte din România să  depăşească dificultățile pe care le Întâmpină În această perioadă.

„Pe toți ne preocupă securitatea alimentară şi vrem să ştim ca oamenii Îşi pot permite să cumpere un litru de lapte din orice magazin. Ne dorim creşterea competitivității sectorului agricol În raport cu potențialul pe care România Îl are, precum şi prezența mai mare a producătorilor locali În lanțurile comerciale. De la nivelul Guvernului susținem aceste două direcții prin investiții publice pentru dezvoltarea infrastructurii de depozitare şi procesare pentru micii producători, acordarea de facilități pentru procesatori şi finanțarea mecanismelor şi schemelor de susținere, astfel Încât banii europeni şi din bugetul național să ajungă la timp la fermierii români. Am convingerea că prin dialog şi respect pentru munca fiecăruia vom găsi soluții pentru a depăşi acest impas”, a precizat Nicolae Ciucă, potrivit sursei citate.

Sursa: News.ro

Distribuie articolul