Premierul Nicolae Ciucă: Aniversăm 146 de ani de independență a României

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că aniversăm astăzi 146 de ani de independență a României. Este al doilea an în care celebrarea independenței a revenit la ziua confirmată de adevărul istoric, rupându-se de aniversarea sovietică de pe 9 mai a încheierii celui de-al Doilea Război Mondial.

Iată că acum avem trei zile importante care se succed: ziua Victoriei din 1945 pe 8 mai, ziua Europei pe 9 mai și pe 10 mai marcăm independența obținută în 1877 și totodată sărbătoarea Regalității.

Dreptul de a ne decide propriul viitor a fost câștigat cu greu, pe câmpurile de bătălie, prin sacrificiul suprem al ostașilor noștri care au luptat în războiul din 1877-1878. Avem obligația morală de a le păstra vie memoria și de a onora jertfa lor prin continuarea drumului de dezvoltare a țării, care își merită locul său în rândul statelor civilizate din Europa. Apartenența României la NATO, cea mai puternică alianță militară din istorie și la Uniunea Europeană, un spațiu de libertate și prosperitate sunt în măsură să îndeplinească visul generațiilor care au proiectat, încă de la 1848, la o țară pro-europeană, stabilă și respectată.

La mulți ani România!” a spus premierul.

Sursa: Facebook Nicolae Ciucă

Leave a Comment