Premierul Nicolae Ciucă: Avem nevoie mai mult decât oricând de înțelepciune și determinare în acțiunile noastre

Premierul Nicolae Ciucă declarat că avem nevoie mai mult decât oricând de înţelepciune şi determinare în acţiunile noastre dar şi de încrederea cetăţenilor în instituţiile statului.

Prezent la ceremonia prilejuită de împlinirea a 140 de ani de la înfiinţarea Brigăzii 282 Blindate “Unirea Principatelor”, premierul Ciucă a evocat pregătirea militarilor români şi determinarea acestora de a-şi risca viaţa pentru îndeplinirea obiectivelor militare şi politice ale României.

Trăim vremuri tulburi, trăim într-o lume instabilă în care războiul a revenit în prim plan ca instrument pentru revizuirea graniţelor unui stat suveran. Războiul nedrept nu va avea niciodată sorţi de izbândă. Deşi, prezent mereu în istorie sub diferite forme, răul nu a triumfat niciodată definitiv. Ca stat membru al UE şi al NATO, suntem de partea bună a istoriei şi depinde numai de noi dacă suntem capabili să păstrăm nivelul necesar de stabilitate militară, politică, economică şi socială pentru ţara noastră. Doar această stabilitate a ţării ne poate întări şi proteja de toate tentativele de destabilizare a parcursului european al României. Pentru a păstra această stabilitate şi acest parcurs european, avem nevoie, mai mult ca oricând, de înţelepciune şi determinare în acţiunile noastre dar şi de încrederea cetăţenilor în instituţiile statului“, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă României.

Sursa: Agerpres.ro

Leave a Comment